Nieuwe partner van kerken

Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe organisatie die christelijke kerken in Nederland ondersteunt in materiële zaken: de Silas Groep. Silas Groep werkt expliciet vanuit de missie van die kerken. Jarenlange deskundigheid en ervaring worden hiermee gebundeld, zodat kerken er voor een breed palet aan diensten terecht kunnen. De Silas Groep wil een partner van kerken zijn, zoals de afzonderlijke organisaties dat al jarenlang waren.

“Wij geloven niet dat God uit Nederland verdwijnt. Ons motto is dan ook: houd de kerk in uw midden!”, aldus Gijsbert Geluk, directeur van de nieuwe Silas Groep. Het gerenommeerde KKA en KKG (Adviseurs) werken daarin samen met het jonge Kerkelijk Waardebeheer.

Rentmeesters, administrateurs en vastgoed specialisten behartigen samen alle mogelijke vragen op het gebied van kerkelijke administraties, waaronder bijvoorbeeld ook de begraafplaatsadministratie, het beheer van agrarische grond en gebouwen en de transformatie van kerkgebouwen. Belangrijk is dat dit deskundig en transparant gebeurt. “De Silas Groep is er niet voor zichzelf maar voor de kerken”, aldus Gijsbert Geluk.

“Silas was een helper van Paulus”, vertelt Petra Stassen, collega directeur. Paulus trok rond om het Evangelie te verkondigen. Hij had een aantal metgezellen, die met hem meetrokken. Zij ondersteunden het werk van Paulus en bemoedigden de mensen. “Met name dat laatste vind ik mooi, de mensen bemoedigen in hun werk ten dienste van de Blijde Boodschap”. Juist nu de christelijke kerken in een periode van grote veranderingen zitten, is het belangrijk om de materiële zaken goed op orde te hebben en beleid voor de toekomst te maken.

Door de nieuwe samenwerking is het ook mogelijk om inzake de kerkgebouwen alle mogelijke dienstverlening aan te bieden. Van het optimaliseren van de exploitatie van een kerkgebouw, tot taxaties, de makelaarsfunctie, herbestemming en herontwikkeling. “De medewerkers vullen elkaar aan, met ieder een eigen specialisme en allen dezelfde inzet: het ondersteunen van christelijke kerken, zodat ze zich op hun eigenlijke taken kunnen concentreren”, aldus Gijsbert Geluk. “In die zin zijn we wel een metgezel, ja”. “Beetje ouderwets woord misschien, maar het voelt goed”, aldus Petra Stassen, “want dat is precies wat we willen zijn: iemand die voor korte of langere tijd met kerken meeloopt en hen steunt en bemoedigt in hun werk”.

Overig Nieuws

SONY DSC

Is die dorpskerk nu wel of niet belangrijk?

Het Katholiek Nieuwsblad onderzocht in verband met kerksluiting de vraag of ‘God nog in het dorp woont’ (themanummer januari 2020).…
Rolde_Jacobuskerk

Geloven in dorpskerken

De eerste dorpskerkentour komt eraan. Bestemd voor mensen die hart hebben voor de rol van de kerk in het dorp.…
de olifant in de kamer

De olifant in de kerk

In huwelijkse perikelen kan het woord ‘scheiding’ als een bom inslaan en een kantelpunt betekenen.  Zoals de naam van een…

Copyright © 2019 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto