Social Media

Regionale bijeenkomsten in mei

Trouw aan het kerkgebouw?

Regionale bijeenkomsten over kerkenvisies en uw kerkgebouwen

·      Kerkenvisies: wat is het en wanneer is het voor u van belang?
·      Welke actie kunt u zelf ondernemen en waarom zou u dat doen?
·      Waar kunt u terecht voor advies en praktische steun?

Nu hebt u al zoveel taken op uw kerkbestuurlijke bordje liggen en vraagt de Minister van OC&W u ook nog om mee te werken aan het opstellen van een kerkenvisie. Een kerkenvisie?! Klik hier om te lezen waar dat over gaat.
Wellicht hebt u er al over gehoord, misschien bent u er al druk mee bezig of vraagt u zich af wat uw kerk ermee aan moet. Geloofsgemeenschappen verschillen onderling nogal en niet iedereen heeft met dezelfde vraagstukken te maken. Ziet u niets in overheidsbemoeienis in uw kerkelijke zaken of grijpt u de gelegenheid aan om met anderen samen naar de kerkgebouwen in uw gemeente te kijken. Hoe dan ook het kerkgebouw gaat u als geen andere ter harte. Is het dan goed om ‘iets’ met die kerkenvisies te doen, of kunt u het aan u voorbij laten gaan? Als u er iets mee wilt, bij wie moet u eigenlijk zijn? Veel vragen en Kerkelijk Waardebeheer komt naar u toe om ze te beantwoorden.

Ervaring en kennis delen

Kerkelijk Waardebeheer heeft al veel ervaring met het maken van kerkenvisies. Voor diverse protestantse en katholieke kerken hebben we gebouwen onderzocht in verband met de vraag: welk(e) kerkgebouw(en) wilt u als kerk graag houden om uw boodschap te blijven verkondigen? Ons motto is ‘houd de kerk in uw midden’ en hoe u dat doet is volgens Kerkelijk Waardebeheer helemaal uw zaak. Het is natuurlijk wel belangrijk om naar een gezonde exploitatie te streven, want ook kerkelijk werk moet betaald kunnen worden. Misschien hebt u zelf al een goed beeld van wat er moet gebeuren, maar… u krijgt de geloofsgemeenschap niet mee. Ook op deze thema’s kan Kerkelijk Waardebeheer u helpen en die bespreken we dan ook graag met u.

Na vier goed bezochte bijeenkomsten in november 2019 organiseren we in mei wederom een aantal regionale bijeenkomsten hierover in kerken die hun kerkgebouw al hebben herbestemd of aangepast om een gezonde exploitatie te behouden:

Op 12 mei vindt er een bijeenkomst plaats in Het Hoofdkwartier, (voormalige Antonius Abtkerk) in Bergen op Zoom.
Voor meer informatie en aanmelding klik hier

En er vindt een bijeenkomst plaats op 26 mei in in de Laurentiuskerk in Weesp.
Voor meer informatie en aanmelding klik hier

Meer lezen over dit onderwerp?:
Kerkenvisies; een vat vol uitdagingen

Copyright © 2019 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto