Een bijzondere samenwerking

In Amersfoort tekenden de voorzitters van de besturen van KKA, KKG – Adviseurs en Kerkelijk Waardebeheer op 20 juni jl. een samenwerkingsovereenkomst.

Dit markeert het succesvolle sluitstuk van een fase waarin de mogelijkheden van samenwerking werden onderzocht. Tegelijkertijd start hiermee een fase van feitelijke samenwerking, met name op het gebied van de transformatie van kerkgebouwen.

De samenwerkende organisaties hebben als doelstelling om christelijke kerken in Nederland te ondersteunen in materiële aspecten van administratie, beheer en de transformatie van kerkgebouwen. Zij doen dit voor zowel protestantse gemeenten als katholieke parochies.

Onder het motto ‘houd de kerk in uw midden’ worden kerken met de materiële aspecten geholpen, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Het kerkelijk landschap in Nederland is immers volop in beweging. De nieuwe organisatie staat daarbij graag aan de kant van oplossingen die de christelijke kerken vooruithelpen.

Overig Nieuws

SONY DSC

Is die dorpskerk nu wel of niet belangrijk?

Het Katholiek Nieuwsblad onderzocht in verband met kerksluiting de vraag of ‘God nog in het dorp woont’ (themanummer januari 2020).…
Rolde_Jacobuskerk

Geloven in dorpskerken

De eerste dorpskerkentour komt eraan. Bestemd voor mensen die hart hebben voor de rol van de kerk in het dorp.…
de olifant in de kamer

De olifant in de kerk

In huwelijkse perikelen kan het woord ‘scheiding’ als een bom inslaan en een kantelpunt betekenen.  Zoals de naam van een…

Copyright © 2019 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto