Regionale bijeenkomsten

Trouw aan het kerkgebouw?

Regionale bijeenkomsten over kerkenvisies en uw kerkgebouwen

·      Kerkenvisies: wat is het en wanneer is het voor u van belang?
·      Welke actie kunt u zelf ondernemen en waarom zou u dat doen?
·      Waar kunt u terecht voor financiële en praktische steun?

Nu hebt u al zoveel taken op uw kerkbestuurlijke bordje liggen en vraagt de Minister van OC&W u ook nog om mee te werken aan het opstellen van een kerkenvisie. Een kerkenvisie?! Klik hier om te lezen waar dat over gaat.
Wellicht hebt u er al over gehoord, misschien bent u er al druk mee bezig of vraagt u zich af wat uw kerk ermee aan moet. Geloofsgemeenschappen verschillen onderling nogal en niet iedereen heeft met dezelfde vraagstukken te maken. Ziet u niets in overheidsbemoeienis in uw kerkelijke zaken of grijpt u de gelegenheid aan om met anderen samen naar de kerkgebouwen in uw gemeente te kijken. Hoe dan ook het kerkgebouw gaat u als geen andere ter harte. Is het dan goed om ‘iets’ met die kerkenvisies te doen, of kunt u het aan u voorbij laten gaan? Als u er iets mee wilt, bij wie moet u eigenlijk zijn? Veel vragen en Kerkelijk Waardebeheer komt naar u toe om ze te beantwoorden.

Ervaring en kennis delen

Kerkelijk Waardebeheer heeft al veel ervaring met het maken van kerkenvisies. Voor diverse protestantse en katholieke kerken hebben we gebouwen onderzocht in verband met de vraag: welk(e) kerkgebouw(en) wilt u als kerk graag houden om uw boodschap te blijven verkondigen? Ons motto is ‘houd de kerk in uw midden’ en hoe u dat doet is volgens Kerkelijk Waardebeheer helemaal uw zaak. Het is natuurlijk wel belangrijk om naar een gezonde exploitatie te streven, want ook kerkelijk werk moet betaald kunnen worden. Misschien hebt u zelf al een goed beeld van wat er moet gebeuren, maar… u krijgt de geloofsgemeenschap niet mee. Ook op deze thema’s kan Kerkelijk Waardebeheer u helpen en die bespreken we dan ook graag met u.

In november en december organiseren we een aantal regionale bijeenkomsten hierover in kerken die hun kerkgebouw al hebben herbestemd of aangepast om een gezonde exploitatie te behouden:

Op 21 november vindt er een bijeenkomst plaats in de Joannes de Doperkerk in Sprundel.
Voor meer informatie en aanmelding klik hier

Er vindt een bijeenkomst plaats op 26 november in de OLV Geboortekerk in Halfweg.
Voor meer informatie en aanmelding klik hier

Op 28 november vindt er een bijeenkomst plaats in de Gereformeerde kerk in Lemmer.
Voor meer informatie en aanmelding klik hier

En op dinsdag 3 december vindt er in de Ursula Kapel in Roermond een bijeenkomst plaats.
Voor meer informatie en aanmelding klik hier

Overig Nieuws

kerktoren PKN Eefde-1

Kerkenvisies: een vat vol uitdagingen

Inmiddels alweer een jaar geleden, gaf mevrouw Van Engelshoven, Minister van OC&W in de Stevenskerk in Nijmegen het startschot voor…
subsidieskopie

De zin en onzin van subsidie aanvragen

Van 1 oktober tot en met 30 november kan er – onder andere door kerken – bij de Rijksdienst voor…
KKA_Twinfield

Overstappen naar Twinfield?

Overweegt u om over te stappen naar een ander boekhoudpakket maar twijfelt u nog? Kom dan naar onze gratis basiscursusavond…

Copyright © 2019 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto