Verkoop middels uitnodiging en presentatie (‘tender’) van het Kerkgebouw De Kapel met parkeerplaats, ondergrond en verder aan- en toebehoren in eigendom bij de Protestantse Gemeente te Lutten – Slagharen – Schuinesloot.
Ligging: Het object is ligt aan de doorgaande weg in het dorp Schuinesloot. Omliggende bebouwing wordt gebruikt ten behoeve van de functies van wonen.
Adres: Schuineslootweg 104, 7777 RD Schuinesloot.
De kadastrale gegevens:
Kadastraal bekend gemeente Ambt-Hardenberg:
Het kadastrale perceel gemeente Ambt-Hardenberg, sectie W nummer 2250, behoort NIET bij het object. Zie kadastrale kaart.
De bestemming van object is, ingevolge de vigerende ‘Beheersverordening Schuinesloot’ van de Gemeente Hardenberg:
Voor een nadere beschrijving van de geldende regels met toelichting wordt verwezen naar de website van ruimtelijke plannen onder de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl
Ontsluiting/utilitaire voorzieningen
Het object is aan één zijde ontsloten langs de openbare weg en is goed bereikbaar. Daarnaast is het object aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Volgens de eigendomstitel is op perceel Ambt-Hardenberg W 2251 en het aangrenzende perceel Ambt-Hardenberg W 2250 de volgende erfdienstbaarheid gevestigd, volgens Hyp4 deel 79706 nummer 198:
“VESTIGING ERFDIENSTBAARHEID
Verkoper en koper verklaarden, als onderdeel van voormelde koopovereenkomst, bij deze om niet de navolgende erfdienstbaarheid te vestigen en aan te nemen:
als dienend erf: het verkochte perceel gemeente Ambt-Hardenberg, sectie W nummer 2250;
als heersend erf: het perceel kadastraal bekend als gemeente Ambt-Hardenberg, sectie W nummer 2251, eigendom van verkoper.
De erfdienstbaarheid inhoudende de verplichting van de eigenaar van het dienend erf om te dulden dat de eigenaar van het heersend erf gebruik kan maken van het pad, ten behoeve van groot onderhoud aan het kerkgebouw. Het is de eigenaar van het heersenderf toegestaan om voor dit onderhoud tijdelijk een steiger op het dienend erf te bouwen.
Dit alles op de voor het dienend erf minst bezwarende wijze.
Deze erfdienstbaarheid komt te vervallen zodra verkoper geen eigenaar meer is van het heersend erf.”
Niet van toepassing
Blijkens een asbestinventarisatie gedateerd 23 september 2020 uitgevoerd door de Gebouwen Inspectie Nederland, rapportnummer 21508, is vastgesteld dat er asbest aanwezig is in de drie vensterbanken en in de consistorie en in de pakkingen van de zeven radiotoren.
Het object is gebouwd in 1914. Sindsdien hebben zich geen wezenlijke bouwkundige aanpassingen voorgedaan, behoudens het normale onderhoud.
De aanbouw is in 1959 gerealiseerd. In 1994 is de berging aan de achterzijde aangebouwd.
Het object is op staal gefundeerd. De bakstenen gevels, gemetseld in halfsteensverband, bestaan uit spouwmuren. Aan de geveleinden van de aanbouw is trespa plaatwerk met aluminium daktrimmen aangebracht.
De Kapel heeft een zadeldak met een schilddak boven de zijbeuken beiden met harde dekking bestaande uit dakpannen. De aanbouw heeft een plat dak gedekt met bitumen.
De kapconstructie boven de kerkzaal is uitgevoerd in hout met een beschoten kap. De dakconstructie van de aanbouw bestaat uit een plat dak met bitumen. Het regenwater wordt afgevoerd via mastgoten (de Kapel) en kunststof hemelwaterafvoeren met opvangbakken (de aanbouw).
De vloeren zijn uitgevoerd in hout (de Kapel) en beton (de aanbouw) en deels voorzien van tegels en/of vloerbedekking.
De wanden zijn deels gestukt en deels voorzien van behang. In de kerkzaal is lambrisering aanwezig.
De plafonds zijn grotendeels voorzien van houten plaatwerk of gipsplaten.
De kozijnen in de kerkzaal zijn uitgevoerd in hout en enkelglas. De kozijnen van de consistorie zijn van kunststof met dubbelglas.
Sanitair
Bij de keuken is een gecombineerd dames-/herentoilet. De warmwatervoorziening is een close-in boiler merk Stiebel.
Centrale verwarming
De aanwezige CV-ketel is van het merk Nefit type Ecomline HR met bouwjaar 1999. Het hele object wordt verwarmd door middel van radiatoren.
Isolatie
Boven het dakbeschot van de kerk is isolatie met een dampremmende folie aangebracht. De consistorie is voorzien van dubbelglas. Voor het overige zijn er in of aan het object geen isolerende voorzieningen aangebracht.
Energielabel
Kerkgebouwen zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.
Op woensdag 29 september van 10:00 tot 12:00 uur en daarna eventueel op afspraak.
Vindt plaats in nader overleg.
Nadere informatie kan worden verkregen bij:
Bestuur
Lees hier meer over het bestuur
Algemene voorwaarden:
KKA
KKG
KKG Adviseurs
Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl
Er geldt copyright op deze foto