Vrijstaande woning (boerderijtype) Geesbrug

Verkocht via KKG | Prijs: Bieden vanaf: € 350.000,00 k.k.

{"autoplay":"false","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

Omschrijving

Verkocht

 

Uitnodiging tot het doen van een bieding bij inschrijving

Bieden vanaf: € 350.000,00 kosten koper

Verkoop van een vrijstaande woning (boerderijtype) aan de Verlengde Hoogeveense Vaart 158 te Geesbrug met bijhorende schuur, erf, tuin en ondergrond.

Algemene gegevens

 • Type object: Eenvoudige boerenbehuizing.
 • Adres: Verlengde Hoogeveense Vaart 158, 7917 TH Geesbrug
 • De kadastrale gegevens: Gemeente Oosterhesselen, sectie B, nummers 8167 en 7992 in totaal groot 9.065 m2
 • Bouwjaar: ca. 1930
 • Woonoppervlakte: ca. 110 m2 (gebruiksruimten)

 

a. Ligging

De woning ligt op een rustige locatie aan de doorgaande weg (Verlengde Hoogeveense Vaart) in het buitengebied tussen Hoogeveen en Geesbrug in de provincie Drenthe. Aan de overzijde van de weg bevindt zich een kanaal (Verlengde Hoogeveense Vaart). Geesburg is ontstaan als ontginningsdorp in de 2e helft van de 19e eeuw. Het landschap rond het dorp is vooral landbouw- gebied.

 

b. Bestemming

Het object valt onder het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Coevorden. Het object (perceel 7992) heeft de bestemming ‘Wonen’ (artikel 25) en ‘Agrarisch met waarden’ (bijbehorende weitje en bosperceeltje). Perceel 8167 heeft de bestemming ‘Verkeer’ (artikel 22).
Zie voor meer informatie: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

c. Ontsluiting/utilitaire voorzieningen

Goede bereikbaarheid via de openbare weg en eigen inrit. Het object is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Tevens is de woning aangesloten op het glasvezelnetwerk.

 

d. Zakelijk recht en erfdienstbaarheden

Middels kadastrale recherche is gebleken dat er geen zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden gevestigd zijn ten laste van het object.

 

2. Opstallen

a. Bouwjaar

Het oorspronkelijke object is gebouwd in ca. 1930.

 

b. Bouwaard, constructie

Op palen gefundeerde en gemetselde stroken fundering. Gevels opgetrokken uit handvormbaksteen, gedeeltelijk spouw en gedeeltelijk (half)steensmuren.
Houten vloeren en gedeeltelijk beton (natte ruimtes). Houten kozijnen met overwegend enkelglas. Kunststof goten en hemelwaterafvoeren. Harde dakbedekking (Oud-Hollandse dakpannen). Houten schuur gedekt met asbesthoudende golfplaten, ingericht met enkele paardenboxen, tegelvloer met 30×30 betontegels. De gevels en het dak van de schuur zijn afgewerkt met plaatwerk (damwandprofiel)

c. Globale inhoud en oppervlakte

Het object heeft een totale inhoud van ca. 650 m³. Het gebruiksoppervlak is als volgt verdeeld: wonen: 110 m2, overige inpandige ruimte: 100 m2 , externe bergruimte 113 m2. Het object bestaat voor het overige uit tuin, wei (ca 4.200 m2) en een bosschage (ca. 2.800 m2).

 

d. Indeling

Begane grond:

 • woonkamer: houten vloer met vloerbedekking, wanden met behang/schroten, gipsplaten plafond, houten kozijnen met dubbel glas, gaskachel met schouw;
 • berging: houten kozijn met enkelglas. Meterkast (7 groepen);
 • keuken: betonnen vloer met laminaat, wanden met behang, gipsplaten plafond, houten kozijnen met dubbelglas, keukenblok voorzien van vaste apparatuur: koelkast, afzuigkap, 4-pits kookplaat (gas) en gaskachel;
 • gang: betonnen vloer met vloerbedekking, wanden met stucwerk en gipsplaten plafond;
 • douche: eenvoudige basisvoorzieningen, betonnen vloer met vloertegels, betegelde wanden, gipsplaten plafond en houten schroten(onder schuine gedeelte), wastafel en douche;
 • toilet: voorzien van closet, betonnen vloer met vloertegels, wanden half- betegeld, gipsplaten plafond;
 • slaapkamer 1: betonnen vloer met vloerbedekking, wanden met stucwerk/gesausd, gipsplaten plafond met een schuin gedeelte, houten kozijnen met enkelglas;
 • slaapkamer 2: betonnen vloer met vloerbedekking, wanden met stucwerk/gesausd, gipsplaten plafond met een schuin gedeelte, houten kozijnen met enkelglas, gaskachel;
 • oude ‘deel’: betonnen vloer, wanden met stucwerk, afgetimmerde ruimte met bar, plafond voorzien van plastic. Asbesthoudend plaatwerk als dakbeschot, halfsteensmuur, houten gebinten zijn nog zichtbaar;
 • stal: betonnen vloer en houten bergzolder, stalraampjes met enkelglas (ruitenverdeling), afgetimmerde gedeelten en werkplaats (halfsteensmuur).

Eerste verdieping (bereikbaar via vrij steile houten trap):

 • overloop met CV ketel (Remeha Avanta, geplaatst november 2016), houten vloer met vloerbedekking, knieschotten, gipsplaten plafonds onder schuine gedeelte;
 • slaapkamer: voorzien van dakkapel, houten vloer met vloerbedekking, knieschotten, afgetimmerd met houten schroten, schuine plafonds afgewerkt met gipsplaten, houten kozijnen met dubbelglas (2015);
 • berging (boven woonkamer): verhoogde houten vloer, dakbeschot van houten plaatwerk.

Opstallen buiten: een houten berging en een houten schuur gedekt met asbesthoudende golfplaten.

 

e. Sanitair/Cv/isolatie/energielabel

Sanitair
Eenvoudige douche en toilet op de begane grond

Verwarming
CV-ketel: Remeha Avanta, geplaatst in 2015.
Woonkamer, keuken en een slaapkamer worden verwarmd met gaskachels.

Isolatie
Geen isolatievoorzieningen aanwezig en overwegend enkel glas.

Energielabel
De woning heeft voorlopig energielabel G.

 

Overige opmerkingen:

 • Er heeft een bouwkundig inspectie plaatsgevonden door Boers Advies BV op 30 oktober 2020, dit bouwkundig rapport is onderdeel van de verkoopbrochure.
 • Er is asbestverdacht materiaal aanwezig.
 • Er zal een verkennend bodemonderzoek worden uitgevoerd. Zodra deze beschikbaar is zal deze op verzoek van koper hem/haar ter hand gesteld kunnen worden.
 • Bij eventuele aanpassingen en uitbreiding aan en in het object dient rekening te worden gehouden met agrarische activiteiten (pluimvee) op de Verlengde Hoogeveense Vaart 160.

 

Nadere informatie

De gunning wordt voorbehouden aan de verkoper.

Bezichtiging UITSLUITEND OP AFSPRAAK.

Er wordt per belangstellende een half uur per bezichtiging ingepland. Geïnteresseerden dienen zich bij de heer Gerrit Kolkman of bij mevrouw Ada Jansen aan te melden voor het inplannen van deze afspraak, dit bij voorkeur per e-mail.

Bij de bezichtiging zullen de door overheid vastgestelde coronaregels in acht zullen worden genomen: maximaal twee belangstellenden per bezichtiging, 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje.

 

Inschrijven?

Inschrijfformulieren en -voorwaarden zijn verkrijgbaar bij het Kantoor der Kerkelijke Goederen, Postbus 675, 3800 AR Amersfoort, telefoon 033 – 467 10 10, via e- mailadres a.jansen@kkgkka.nl of te downloaden, zie hieronder.

De inschrijfformulieren dienen uiterlijk op maandag 15 maart 2021 om 14:00 uur digitaal te worden ingediend bij de heer G.(Gerrit) J. Kolkman op mailadres: g.kolkman@kkgkka.nl

 

Hieronder kunt u de brochure downloaden met daarin o.a.:

 • foto’s
 • kadastrale kaart
 • bouwkundig rapport
 • rapport bodemonderzoek (volgt zodra beschikbaar op verzoek)
 • inschrijfformulier
 • voorwaarden en toelichting inschrijving
 • concept koopovereenkomst

Kenmerken

Type object: Vrijstaande woonboerderij
Adres: Verlengde Hoogeveense Vaart 158, 7917 TH Geesbrug
Kadastrale gegevens: Gemeente Oosterhesselen, sectie B, nummers 8167 en 7992 in totaal groot 9.065 m2
Bestemming: Wonen

Informatie

Nadere informatie kan worden verkregen bij de heer G.J. Kolkman (06-20 79 32 16), rentmeester bij het Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG), Koningin Wilhelminalaan 23, 3818 HN Amersfoort.

Bezichtiging alleen op afspraak.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf bij de heer Gerrit Kolkman of bij mevrouw Ada Jansen aan te melden voor het inplannen van een afspraak, dit bij voorkeur per e-mail.

  Brochure(s) aanvragen

  U kunt ook een brochure aanvragen. Dit kan telefonisch via KKG (Adviseurs) of vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Volgende' om toegang te krijgen tot de brochure. U kunt het bestand vervolgens downloaden.


  Neem contact met mij op  Hartelijk dank! U kunt nu de volgende bestanden downloaden:

  Kaart

  Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

  Er geldt copyright op deze foto