Advies bij verkoop en herontwikkeling verenigingsgebouw en pastorie

Nagenoeg alle kerken bezitten een pastorie en/of een verenigingsgebouw. In veel gevallen komen vraagstukken rond deze gebouwen aan de orde op het moment dat de pastorie vrij komt of dat ingrijpende renovaties of verbouwingen zich aandienen.

Verenigingsgebouw of pastorie te koop?

Soms is het noodzakelijk om een verenigingsgebouw of pastorie af te stoten. Het afstoten is vaak een emotioneel proces waar veel gevoeligheden aan kleven. Een goede reden waarom het van belang is om bij dergelijke vraagstukken een professional in te schakelen. Een professional die bekend is met de gevoeligheden, “de taal van de kerk spreekt” en ervaring heeft op dit vlak.

Alternatieve bestemmingen

Pastorieën en verenigingsgebouwen staan vaak op ruime kavels op goede locaties. Het is dan ook de moeite waard om te onderzoeken of er alternatieve bestemmingen mogelijk zijn. Bestemmingen die een mogelijk hogere opbrengst zouden kunnen generen dan een verkoop in de huidige staat en op basis van de huidige bestemming. Hierbij moet niet uitsluitend gedacht worden aan verkoop aan ontwikkelaars en bouwers. Regelmatig wordt zaken gedaan met zorginstellingen. De opbrengsten uit dergelijke transacties zijn vaak heel goed. Daarnaast wordt op die manier een passende bestemming gevonden voor de betreffende gebouwen/locaties.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met de rentmeesters in uw regio.

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto