Transformatie kerk

Het bezit van kerkelijk onroerend goed kan ingewikkelde vragen opleveren. Vragen waar KKG Adviseurs u bij kan helpen. Onze ervaren rentmeesters zijn zowel deskundig op het terrein van vastgoed als in de kerkelijke wereld.

Heeft u vragen over de situatie in uw kerk? Overweegt u om een kerkgebouw te verkopen? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij bespreken graag uw situatie en de mogelijkheden die hierbij passen.

 

Mogelijkheden van het kerkgebouw

De mogelijkheden van het kerkgebouw zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de bouwkundige staat van het gebouw en de omgeving waarin het gelegen is. Wanneer het gebouw monumentaal is, gelden er andere regels. Van belang zijn ook de mogelijkheden die de burgerlijke gemeente biedt. Onze rentmeesters inventariseren de mogelijkheden graag voor u.

 

Transformatie kerk

Wanneer de mogelijkheden van het kerkgebouw in kaart gebracht zijn, werken we deze uit in een plan. Vervolgens kunnen we bepalen welke stappen gezet moeten worden om het plan te realiseren: wat moet er zoal gedaan worden en welke partijen zijn geschikt om dit uit te voeren?

 

Procesbegeleiding bij transformatie kerk

Het proces ‘transformatie kerk’ is gecompliceerd. Ook emoties spelen een grote rol. Van groot belang is om de juiste (kerkordelijke) procedures te doorlopen en een goede balans te creëren tussen enerzijds transparantie naar de gemeenteleden en anderzijds daadkrachtig optreden door het kerkbestuur. KKG Adviseurs heeft hier ervaring mee en is u graag van dienst.

 

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met de rentmeester in uw regio, zij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto