Verkoop – Advies kerkgebouw

Veel kerkelijke gemeenten zijn in het bezit van een of meerdere kerkgebouwen. In sommige gevallen is het onvermijdelijk dat een gemeente over moet gaan tot de verkoop van een kerkgebouw. Verkoop kerk? Welk gebouw moet dan verkocht worden en welke kan mogelijk behouden blijven? Er komen veel vragen op u af wanneer u voor deze keuze staat. Het is van groot belang dat deze keuze weloverwogen gemaakt wordt en dat dit traject zorgvuldig uitgevoerd wordt. KKG Adviseurs heeft hier veel ervaring mee en geeft u graag een advies kerkgebouw.

Opties bij verkoop kerk

Er zijn verschillende manieren om een kerk te koop te zetten. Zo kunt u het kerkgebouw op de reguliere manier te koop aanbieden. Een andere mogelijkheid is om de kerk te verkopen door middel van een inschrijving. Onze rentmeesters geven u graag een advies kerkgebouw en over welke manier van verkopen de juiste is in uw situatie.

Kerk verkoop

Wanneer een kerkgebouw op de reguliere manier verkocht wordt, kunnen onze rentmeesters u veel werk uit handen nemen. Zij vervullen de rol van makelaar en verzorgen het gehele traject. Het traject ‘kerk verkoop’ wordt voorbereid, de benodigde informatie verzameld en op Funda en onze website geplaatst. Advertenties worden geplaatst, bezichtigingen worden ingepland; onze rentmeesters staan u bij totdat de laatste handtekening bij de notaris gezet is.

Verkoop bij inschrijving

Een kerkgebouw is echter geen standaard gebouw. Een standaard aanpak is dan ook in de meeste gevallen niet voldoende. Daarom wordt vaak bij verkoop van een kerk gekozen voor verkoop bij inschrijving. Hierbij kunnen meerdere geïnteresseerden een bod doen. In sommige gevallen wordt eerst een beperkte groep – bijvoorbeeld gemeenteleden of andere betrokkenen – uitgenodigd om een bod te doen. In andere gevallen is de inschrijving openbaar en kan iedereen een inschrijvingsformulier indienen.

Het traject kerk verkoop vraagt om andere voorbereidingen dan een reguliere verkoop. Een verkoopbrochure met inschrijvingsformulieren en -voorwaarden wordt opgesteld en op onze website en Funda geplaatst. De inschrijvingen worden verzameld en er wordt een tijd en plaats vastgelegd om de enveloppen te openen. De gunning is voorbehouden aan de verkopende partij. Ook dit traject kunnen onze rentmeesters volledig voor u verzorgen en begeleiden.

Advies kerkgebouw bij verkoop kerk

Onze rentmeesters denken met u mee en zijn erop gericht om optimaal rendement voor u te behalen. Zij zetten zich in voor uw gemeente en zoeken graag met u mee naar de juiste koper.

Wilt u weten wat zij voor uw kerk kunnen betekenen bij eventuele kerk verkoop?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met de rentmeester in uw regio.

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto