Agrarische grond kopen

Kerken bezitten traditioneel vaak landbouwgrond, veelal verkregen door erfenissen en giften. Gelet op het directe en indirecte rendement van landbouwgrond en het lage risicoprofiel is grond een goede meerjarige investering om uw kerkelijke organisatie te borgen voor de toekomst. Zo worden beleggingen in landbouwgrond in het algemeen gezien als een veilige belegging met een zeer laag risico, dat rendement oplevert.

Kortom, het hebben en houden van grond is een uitstekend middel voor uw kerk om uw kerkelijke doelen zo goed mogelijk toekomstgericht te verwezenlijken. Het bezit van agrarische gronden is voor een kerk een goede en zorgeloze belegging.

 

Aan- en verkoop van landbouwgrond

Agrarische grond kopen of verkopen? Hoe doet u dat en waar vindt u geschikte grond? Agrarische grond kopen en verkopen betreft maatwerk, waarbij  onze rentmeesters u graag adviseren. Zij weten alles op het gebied van aankoop en verkoop van agrarische gronden.

Wanneer een college aangeeft ‘wij willen agrarische grond kopen’, gaan de rentmeesters op zoek naar een geschikt perceel. Onze rentmeesters krijgen ook regelmatig grond aangeboden. Zij worden vaak benaderd door agrarische adviseurs als het gaat om een traject van verkoop of aankoop van agrarische gronden. Hierbij zetten zij het grote netwerk van KKG in en brengen zo de juiste partijen bij elkaar en verzorgen alles: van taxatie tot en met het sluiten van de overeenkomsten.

Ook na de aankoop kan KKG u van dienst zijn bij het beheer van het agrarisch vastgoed, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van het dagelijkse beheer, het opmaken en/of wijzigen van (erf)pacht- en huurovereenkomsten, de incasso van (erf)pacht en huur, debiteurenbewaking en de correcte afhandeling van de vaste lasten. Ook zijn de rentmeesters het eerste aanspreekpunt voor de (erf)pachter of huurder. KKG beheert op dit moment voor ca. 500 colleges van kerkrentmeesters en diakenen en een aantal stichtingen ruim 14.000 ha agrarisch vastgoed. De rentmeesters volgen de laatste ontwikkelingen en regelgeving en nemen de kerken veel werk uit handen. Meer hierover leest u hier.

 

Meer informatie?

Wilt u wellicht agrarische grond kopen of verkopen en meer weten over de concrete mogelijkheden? Denkt u na over aankoop of verkoop van grond en landerijen? Of wilt u meer informatie over aankoop of verkoop van agrarische gronden? Onze rentmeesters zijn graag bereid om u te adviseren over de manier waarop u dit het beste kunt doen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto