Verkoop van
in eigendom bij de afdeling Baarn van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, hierna te noemen: het object.
De bestemming van het object is volgens het bestemmingsplan: Maatschappelijke doeleinden met een archeologische dubbelbestemming, het gebruiksdoel is: bijeenkomstfunctie.
Het bestemmingsplan kan separaat worden opgevraagd of nader worden bekeken via: www.planviewer.nl.
Het object is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Vanwege de ouderdom van het object zijn er geen eigendomstitels meer aanwezig.
Er zijn eigenaar geen andere beperkingen of genotsrechten bekend dan de volgende:
Het object, met uitzondering van de latere aanbouw, is aangewezen als gemeentelijk monument, blijkens de inschrijving bij het Kadaster op 2 juli 2020 in Register Hypotheken 4, deel 78395 nummer 120, zie bijlage.
Het Witte Kerkje is gebouwd in 1893 naar ontwerp van J.D.F. van der Veen. De kerk werd ingewijd op 5 mei 1894. Het is een zaalkerk onder een zadeldak met de nok haaks ten opzichte van de straat. De zijgevels zijn vier traveeën diep en voorzien van rondboogvensters met stalen roeden. De voorgevel is symmetrisch ingedeeld. In het midden bevindt zich een deels ingebouwde toren, die naar boven toe trapsgewijs smaller wordt.
De toren wordt afgesloten met een open, achthoekige klokkenstoel. In de toren is de ingang gesitueerd. Boven het halfronde bovenlicht van de ingang is een natuurstenen omlijsting aangebracht, eindigend in een punt. De kerk is wit gesausd. Alleen de achtergevel heeft nog het originele uiterlijk van bruine baksteen en rode verblendsteen. De kerk is gedecoreerd met muizentanden. In 1908 is de consistorie vergroot.
Het orgel is sinds 1981 aanwezig in het gebouw en is door Elbertse & Van Vulpen orgelmakers gebouwd en samengesteld uit grotendeels historische onderdelen en materialen.
Het interieur van de kerkzaal is in klassieke stijl passend bij het gebouw.
(Bron: www.wittekerkje-baarn.nl).
De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 210 m2.
Het object is op staal gefundeerd.
De gevels van het kerkgebouw bestaan uit meerdere lagen steensmuren.
Het metselwerk is in Hollands verband.
Het object is voorzien van een zadeldak met harde dekking bestaande uit dakpannen.
De dakconstructie is uitgevoerd in hout.
Het regenwater wordt afgevoerd via met zink ingelegde houten bakgoten.
Er zijn geen isolerende voorzieningen aanwezig behoudens voorzetramen in de kerkzaal.
In de gevels is enige scheurvorming aanwezig.
Bij de entree aan de achterzijde is een gecombineerd dames-/herentoilet en een mivatoilet, beiden hebben een betonnen vloer met vloertegels, de wanden zijn half betegeld, het plafond bestaat uit gipsplaten, er zijn geen ramen aanwezig, alleen een daklicht.
Het object wordt verwarmd door middel van radiatoren. Er zijn twee verwarmingsketels op gas van het merk Remeha type Quinta 25s met bouwjaar 2010.
Kerkgebouw en gebouwen voor religieuze activiteiten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.
Op dinsdag 8 oktober 2024 van 13:00 tot 16:00 uur en daarna eventueel op afspraak.
Vindt plaats in nader overleg.
U kunt hieronder de verkoopbrochure downloaden met daarin o.a. de voorwaarden Tender, inschrijfformulier ‘kenbaar maken belangstelling voor aankoop’, verdere voorwaarden verkoop en toelichting, foto’s, monumentenbeschikking, kadastrale kaart en kadastrale informatie.
Bestuur
Lees hier meer over het bestuur
Algemene voorwaarden:
KKA
KKG
KKG Adviseurs
Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl
Er geldt copyright op deze foto