in eigendom bij de Protestantse Gemeente te Hardenberg-Heemse
De bestemming van het object is volgens het bestemmingsplan ‘Beheersverordening Hardenberg-wonen’ maatschappelijk met een archeologische dubbelbestemming. Het bestemmingsplan is goedgekeurd op 28 juni 2016.
Het bestemmingsplan kan separaat worden opgevraagd of nader worden bekeken via: www.ruimtelijkeplannen.nl of www.planviewer.nl.
De Protestantse Gemeente te Hardenberg-Heemse heeft contact opgenomen met de gemeente Hardenberg inzake de voorgenomen verkoop van de Hessenwegkerk, waarbij de gemeente Hardenberg:
De objecten zijn aan één zijde ontsloten langs de openbare weg.
Volgens kadastrale recherche zijn er geen zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden gevestigd.
Kerkgebouw met zalencomplex De Esch
1951 en nadien in 1968 (‘De Esch’) en 1995 uitgebreid.
Kosterswoning
1952.
Kerkgebouw met zalencomplex De Esch
Het object is op staal (= dragende ondergrond) gefundeerd.
De gevels bestaan uit meerdere lagen steens muren. De uitbreiding uit 1968 is opgetrokken uit spouwmuren.
Het object is voorzien van een zadeldak. De dakbedekking bestaat uit dakpannen, het platte dak is bedekt met bitumen. Het dak heeft een houten dakconstructie en is voorzien van zinken bakgoten.
Het object heeft voornamelijk betonnen vloeren, de aangebouwde unit en de consistorie hebben houten vloeren.
In de entree en hal is de vloer voorzien van vloertegels. In de aangebouwde unit, de grote zaal/het toneel en de kerk ligt linoleum. In de tussenhal, ontmoetingsruimte en keuken, de vergaderzalen, de entree van de kerk en de toren, de consistorie en de kerkzaal ligt tapijt.
Binnenmuren zijn overwegend afgewerkt met stuc- en/of schoonmetselwerk. In de aangebouwde unit zijn de binnenmuren afgewerkt met board. In de tussenhal bestaan de binnenmuren uit schoonmetselwerk en board.
In de entree, de entree van de kerk en de consistorie bestaan de plafonds uit gips. De hal, grote zaal/het toneel, de ontmoetingsruimte en keuken zijn voorzien van een systeemplafond. De tussenhal en kerkzaal hebben een plafond van board. De plafonds van de kelder en de entree van de toren zijn gestuct. De vergaderzalen hebben zachtboard plafonds.
De kozijnen en ramen zijn voornamelijk van hout. De aangebouwde unit heeft stalen kozijnen en ramen. De entree, de aangebouwde unit en de kerkzaal hebben enkelglas. De overige ruimten hebben dubbelglas. In de hal is een daklicht.
Kosterswoning
Het object is op staal (= dragende ondergrond) gefundeerd en heeft uit bakstenen opgetrokken gevels voorzien van spouwmuren. Het object heeft een zadeldak voorzien van harde dekking (dakpannen). De dakconstructie is van hout, de goten van zink.
Het object heeft overwegend houten vloeren. De entree aan de achterzijde, het toilet en een deel van de woonkamer/eetkamer hebben een betonnen vloer. In de entree en de badkamer liggen vloertegels. In de woonkamer/eetkamer, keuken, hal, het toilet, de overloop en de berging ligt vinyl op de vloer. In de slaapkamers ligt laminaat. De vloer van de schuur bestaat uit tegels.
De binnenmuren zijn overwegend afgewerkt met (glasvlies-)behang. In de hal zijn de muren afgewerkt met glasvliesbehang en stucwerk. De binnenmuren van de entree, overloop en berging zijn gestuct. De wanden in het toilet en de badkamer zijn voorzien van wandtegels. De binnenmuren van de vliering zijn voorzien van isolatieplaten. De wanden van de schuur bestaan uit schoonmetselwerk.
De meeste plafonds in het object zijn van gips. In de berging is het plafond van zachtboard. Het plafond van de vliering is voorzien van isolatieplaten. Het plafond van de schuur is van hout.
Het object is voorzien van houten kozijnen en ramen met dubbelglas. Alleen in de entree, het toilet en de schuur hebben de ramen enkelglas.
Kerkgebouw met zalencomplex De Esch
De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 800 m² en bestaat uit:
Kosterswoning
De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 159 m² en bestaat uit:
Sanitair kerkgebouw met zalencomplex De Esch
Centrale verwarming kerkgebouw met zalencomplex De Esch
De verschillende vertrekken worden verwarmd middels radiatoren.
De aanwezige cv-ketels zijn:
Centrale verwarming kosterswoning
De cv-ketel in de kosterswoning is van het merk Nefit HR, proline Hrc 24 cw4, bouwjaar 2006.
Isolatie
De objecten zijn deels voorzien van spouwmuren en deels voorzien van dubbelglas.
Kerkgebouw met zalencomplex De Esch
Kerkgebouwen en gebouwen voor religieuze activiteiten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.
Kosterswoning
Het energielabel voor de kosterswoning is aangevraagd.
Kerkgebouw met zalencomplex De Esch
Kosterswoning
Voor de warmwatervoorziening en elektrische installatie is nadere inspectie gewenst.
Het is te verwachten dat de cv-apparatuur binnen nu en vijf jaar vernieuwd zal moeten worden.
Bezichtiging van de objecten is mogelijk op donderdag 21 september 2023 tussen 15.00 en 16.30 uur.
1 juli 2024.
De inschrijfformulieren moeten op dinsdag 21 november 2023 tussen 15.00 en 15.15 uur worden ingeleverd in het zalencomplex De Esch, Hessenweg 47 A, 7771 RD Hardenberg.
Opening van de enveloppen vindt aansluitend plaats en iedere inschrijver kan hierbij aanwezig zijn.
U kunt hieronder een brochure downloaden met o.a. een fotopresentatie, inschrijfformulier, verkoopvoorwaarden en toelichting, ontwerp koopovereenkomst, kadastrale kaart en leggers, beheersverordening Hardenberg-Wonen.
Ook kunt u bouwtekeningen en de rapporten van de het verkennend bodemonderzoek en de asbestinventarisatie downloaden.
Hartelijk dank! U kunt nu de volgende bestanden downloaden:
Bestuur
Lees hier meer over het bestuur
Algemene voorwaarden:
KKA
KKG
KKG Adviseurs
Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl
Er geldt copyright op deze foto