Andere objecten

Het Witte Kerkje met aan- en toebehoren te Baarn

Te koop via KKG Adviseurs | Prijs: Verkoop middels tender

{"autoplay":"false","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

Omschrijving

Verkoop van

Kerkgebouw Het Witte Kerkje met verder aan- en toebehoren te Baarn 

in eigendom bij de afdeling Baarn van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, hierna te noemen: het object.

 

Algemene gegevens

  • Adres: Kampstraat 8, 3741 AR Baarn
  • De kadastrale gegevens: kadastraal bekend gemeente Baarn, sectie M nummer 1258, groot 406 m2.
  • Ligging: het object is aan een-zijde ontsloten langs de openbare weg, te weten de Kampstraat. Omliggende bebouwing bestaat met name uit vrijstaande woningen. Het object ligt op korte afstand van het centrum van Baarn.

 

Bestemming

De bestemming van het object is volgens het bestemmingsplan: Maatschappelijke doeleinden met een archeologische dubbelbestemming, het gebruiksdoel is: bijeenkomstfunctie.

Het bestemmingsplan kan separaat worden opgevraagd of nader worden bekeken via: www.planviewer.nl.

 

Nutsvoorzieningen

Het object is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.

 

Zakelijk recht en erfdienstbaarheden

Vanwege de ouderdom van het object zijn er geen eigendomstitels meer aanwezig.

Er zijn eigenaar geen andere beperkingen of genotsrechten bekend dan de volgende:

  • eventuele mandeligheden die voortvloeien uit het burenrecht en de ligging van de kavels ten opzichte van direct aangrenzende percelen;
  • eventuele beperkingen die voortvloeien uit het vigerende bestemmingsplan.

 

Monument

Het object, met uitzondering van de latere aanbouw, is aangewezen als gemeentelijk monument, blijkens de inschrijving bij het Kadaster op 2 juli 2020 in Register Hypotheken 4, deel 78395 nummer 120, zie bijlage.

 

Diversen

  • Op de kadastrale kaart staat een hoekje van een opstal van het buurperceel op grond van de kerk. Eveneens staat het kerkgebouw ingetekend over een perceelsgrens heen.
  • De ventilatieopening van het zwembad van de buren is op het kerkterrein. Dit is uitdrukkelijk een gedoogsituatie, hiervoor zijn geen bijzondere rechten gevestigd.
  • Er zijn op eigen terrein geen parkeermogelijkheden aanwezig.
  • In het object is ringleiding en noodverlichting aanwezig.

 

Beschrijving van het Witte Kerkje

Het Witte Kerkje is gebouwd in 1893 naar ontwerp van J.D.F. van der Veen. De kerk werd ingewijd op 5 mei 1894. Het is een zaalkerk onder een zadeldak met de nok haaks ten opzichte van de straat. De zijgevels zijn vier traveeën diep en voorzien van rondboogvensters met stalen roeden. De voorgevel is symmetrisch ingedeeld. In het midden bevindt zich een deels ingebouwde toren, die naar boven toe trapsgewijs smaller wordt.

De toren wordt afgesloten met een open, achthoekige klokkenstoel. In de toren is de ingang gesitueerd. Boven het halfronde bovenlicht van de ingang is een natuurstenen omlijsting aangebracht, eindigend in een punt. De kerk is wit gesausd. Alleen de achtergevel heeft nog het originele uiterlijk van bruine baksteen en rode verblendsteen. De kerk is gedecoreerd met muizentanden. In 1908 is de consistorie vergroot.

Het orgel is sinds 1981 aanwezig in het gebouw en is door Elbertse & Van Vulpen orgelmakers gebouwd en samengesteld uit grotendeels historische onderdelen en materialen.

Het interieur van de kerkzaal is in klassieke stijl passend bij het gebouw.

(Bron: www.wittekerkje-baarn.nl).

 

Vloeroppervlakte

De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 210 m2.

 

Bouwaard, constructie

Het object is op staal gefundeerd.
De gevels van het kerkgebouw bestaan uit meerdere lagen steensmuren.
Het metselwerk is in Hollands verband.

Het object is voorzien van een zadeldak met harde dekking bestaande uit dakpannen.
De dakconstructie is uitgevoerd in hout.

Het regenwater wordt afgevoerd via met zink ingelegde houten bakgoten.

Er zijn geen isolerende voorzieningen aanwezig behoudens voorzetramen in de kerkzaal.

In de gevels is enige scheurvorming aanwezig.

 

Indeling

  • Entree toren: voorzien van een betonnen vloer met tapijt, de binnenmuren en het plafond bestaan uit stucwerk, boogvenster met glas-in-lood, oppervlakte circa 6 m2.
  • Kerkzaal: voorzien van een houten vloer en een zolder, de binnenwanden zijn voorzien van lambrisering met stucwerk, het plafond is stucwerk, boogvensters met glas-in-lood; vloeroppervlakte circa 155 m2, ongeveer 120 zitplaatsen (stoelen).
  • Bestuurskamer: voorzien van een houten vloer met linoleum, de binnenwanden zijn voorzien van lambrisering met stucwerk, het plafond is stucwerk, houten kozijnen/ramen met glas-in-lood en enkelglas, vloeroppervlakte circa 27 m2;
  • Hal (achterzijde): voorzien van een houten vloer met linoleum, de binnenwanden zijn voorzien van spachtelputz, het plafond bestaat uit gipsplaten, houten kozijnen/ramen met enkelglas, vloeroppervlakte circa 7 m2;
  • Keuken: voorzien van een houten vloer met linoleum, de binnenwanden zijn half-betegeld, het plafond bestaat uit gipsplaten, houten kozijnen/ramen met enkelglas, vloeroppervlakte circa 12 m2, de keuken is voorzien van een keukenblok met vaatwasser en een 2-pits gas-kookplaat.

 

Sanitair

Bij de entree aan de achterzijde is een gecombineerd dames-/herentoilet en een mivatoilet, beiden hebben een betonnen vloer met vloertegels, de wanden zijn half betegeld, het plafond bestaat uit gipsplaten, er zijn geen ramen aanwezig, alleen een daklicht.

 

Verwarming

Het object wordt verwarmd door middel van radiatoren. Er zijn twee verwarmingsketels op gas van het merk Remeha type Quinta 25s met bouwjaar 2010.

 

Algemeen

Energielabel

Kerkgebouw en gebouwen voor religieuze activiteiten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.

 

Overige bepalingen

  • Het is de koper toegestaan een Klic-melding, bouwtechnisch onderzoek, asbestinventarisatie en/of een bodemonderzoek te laten uitvoeren.
  • Het kerkorgel blijft achter in het kerkgebouw, tenzij anders wordt overeengekomen.
    Over de inventaris wordt in het verkoopproces afzonderlijke afspraken gemaakt.
  • Het is de eigenaar niet bekend dat in, op, onder of aan het object, zowel in de grond alsmede de opstallen verontreinigingen of milieubelastende materialen, tanks voor het opslaan van vloeistoffen en asbest, aanwezig of verwerkt zijn, behoudens asbest bij de kachel in de bestuurskamer. Op een van de naburige objecten is een rapport van bodemloket aanwezig, dit is separaat op te vragen.
  • Het Kerkbestuur heeft besloten dat het object verkocht mag worden overeenkomstig bijgevoegde voorwaarden “Tender” die een onlosmakelijk onderdeel vormen met de brochure. Het kerkbestuur behoudt zich het recht van gunning voor en is vrij in zijn keuze.
  • Koper dient er in zijn plannen rekening mee te houden dat vanwege de monumentale status van het object niet zonder meer de bestemming kan worden gewijzigd. Het eventueel wijzigen van de bestemming komt volledig voor rekening en risico van de nieuwe eigenaar.
  • De verkoop vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de landelijke organisatie Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, handelend onder de naam Vrijzinnigen Nederland.
    Als deze goedkeuring niet worden verleend, dan is verkoper ontslagen van de verplichtingen aan de wederpartij.
  • De identiteit van de koper zal wordt gecontroleerd aan de hand van het wettelijk cliëntenonderzoek voor de Wwft. Koper dient bij gunning een bewijs van zijn/haar financiële goedheid te tonen.
  • In de koopovereenkomst zal een anti-speculatiebeding en/of een recht van eerste koop worden opgenomen.
  • In de koopovereenkomst zullen een ouderdomsclausule en kettingbeding worden opgenomen, zie brochure.

 

Datum bezichtiging

Op dinsdag 8 oktober 2024 van 13:00 tot 16:00 uur en daarna eventueel op afspraak.

 

Datum overdracht

Vindt plaats in nader overleg.

 

U kunt hieronder de verkoopbrochure downloaden met daarin o.a. de voorwaarden Tender, inschrijfformulier ‘kenbaar maken belangstelling voor aankoop’, verdere voorwaarden verkoop en toelichting, foto’s, monumentenbeschikking, kadastrale kaart en kadastrale informatie.

 

Kenmerken

Type object: Kerkgebouw met nevenruimten
Adres: Kampstraat 8, 3741 AR Baarn
Kadastrale gegevens: Gemeente Baarn, sectie M nummer 1258, groot 406 m2
Bestemming: Maatschappelijke doeleinden met een archeologische dubbelbestemming, het gebruiksdoel is: bijeenkomstfunctie

Informatie

Nadere informatie kan worden verkregen bij

    Brochure(s) aanvragen


    U kunt ook een brochure aanvragen. Dit kan telefonisch via KKG (Adviseurs) of vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Volgende' om toegang te krijgen tot de brochure. U kunt het bestand vervolgens downloaden.






    Neem contact met mij op




    Hartelijk dank! U kunt nu de volgende bestanden downloaden:

    Kaart

    Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

    Er geldt copyright op deze foto