Kerkelijke administraties en Kunstmatige Intelligentie (AI)

Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence) is het buzzwoord van 2023. Voor kerkelijke administraties lijkt dat niet zo snel van toepassing. Dat is ook zo voor ‘kleine’ kerkgenootschappen. Anderzijds zijn er veel opdrachtgevers in ons klantenbestand met redelijk omvangrijke administraties, waarbij het de uitdaging is om de hoeveelheid administratieve werkzaamheden te verminderen. Dit omdat het moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden voor de administratie en omdat de druk op verlaging van de kosten voor het voeren van de administratie alom toeneemt.

 

Kunstmatige Intelligentie vermindert werk

De administraties van het overgrote deel van onze opdrachtgevers worden in het boekhoudpakket Twinfield gevoerd. Een meerderheid daarbinnen maakt gebruik van Basecone om daarmee inkomende facturen semi-automatisch te laten doorboeken. Voor ons kantoor is het de uitdaging om met deze software het werk steeds minder arbeidsintensief en daarmee goedkoper voor de opdrachtgevers uit te kunnen voeren. Op een gebruikersdag van deze software kregen we een inkijk welke mogelijkheden er op korte termijn aan zitten te komen. Dan blijkt dat Kunstmatige Intelligentie ons echt kan gaan helpen om de hoeveelheid werk te gaan verminderen.

Zo worden vanuit de ingescande facturen heel veel velden automatisch gevuld voor de boeking. De nieuwste ontwikkeling is dat er gewerkt wordt aan een zelflerend systeem, waarmee de foutkans sterk daalt (foutkans factuurbedrag is al gedaald van 18% naar 5%.). Dat geldt ook bij de verwerking van de bankrekeningen. De bankboekingsinstructies worden steeds slimmer en leren van de doorgevoerde correcties. Automatische boekingen worden de toekomst!

Nu blijven er altijd lastige onderdelen bestaan, zoals de papieren declaraties. Per onderdeel denken we mee om te onderzoeken of het slimmer kan, zoals declaraties via een speciale tool.

Ons doel is kerkgenootschappen te ontzorgen bij hun administratie. Met bovenstaande ontwikkelingen gaan we dat stap voor stap verbeteren. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op!

 

Wim Hoogenboom

Overig Nieuws

KKG_header_nieuwbouw

KKG levert maatwerk bij nieuwbouw woningen Bergharen-Hernen

U weet waarschijnlijk wel dat KKG vastgoed beheert voor veel kerkelijke gemeenten. Nu zijn er kerken in allerlei soorten en…
KKA-Header-PGEde

KKA vult gat bij Protestantse Gemeente Ede

KKA zorgt ervoor dat de financiële administratie en salarisadministratie bij kerken en aanverwante instellingen op orde is. Hoe zij dat doen,…
KKG_header_duurzame_gronduitgifte

Duurzame gronduitgifte

Regelmatig krijgen we een vraag van een opdrachtgever hoe we bij een gronduitgifte het thema ‘duurzaamheid’ meenemen. Omdat duurzaamheid een…

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto