Pacht- en huuropbrengst in 2022 gestegen naar 13,9 miljoen euro

KKG en KKG Adviseurs hebben gezamenlijk in 2022 voor onze opdrachtgevers in totaal 13,9 miljoen aan inkomsten opgehaald, waarvan 10,3 miljoen euro aan pachtopbrengsten.

 

Opdrachtgevers ontvangen saldo

Het zijn hectische dagen aan het eind van het jaar om ervoor te zorgen dat de administratie op orde is van de ruim 500 opdrachtgevers en te zorgen dat iedere opdrachtgever het juiste bedrag ontvangt. De opbrengsten en kosten, zoals waterschapslasten, moeten goed geregistreerd staan bij de juiste opdrachtgever. Nadat alles goed is nagelopen, worden de betalingsopdrachten gereedgemaakt en ontvangen alle opdrachtgevers in december hun saldo, zodat zij dat kunnen besteden aan hun doelstelling.

 

Belegging in grond is gunstig

KKG voert het beheer over ruim 13.700 ha landbouwgrond namens de gezamenlijke kerken. Dit betreft een groot oppervlakte. Ter vergelijking: dit is tweemaal zo groot als de oppervlakte van de gemeente Amersfoort. Belegging in grond is sinds jaar en dag heel gunstig gebleken voor onze opdrachtgevers. De grond geeft jaarlijks een behoorlijk rendement én het is inflatievast.

De regels omtrent pacht, erfpacht, geliberaliseerde pacht en beklemming vragen wel om een speciale deskundigheid. KKG en KKG Adviseurs zijn hierin gespecialiseerd en zo zorgen wij vanuit onze expertise dat de jaarlijkse financiële aanpassingen tijdig worden doorgezet. Daarnaast gaan we ons steeds meer richten op de mogelijkheden en consequenties van verduurzaming van de landbouw. Met onze opdrachtgevers zoeken we daarbij naar een nieuwe balans tussen financieel rendement en duurzaamheid, zoals het stimuleren van natuur-inclusieve landbouw.

 

Wilt u weten wat KKG voor uw kerk kan betekenen, neem dan contact op met de rentmeester in uw regio.

Overig Nieuws

KKG-vacature-rentmeester

KKG: nog steeds springlevend, zelfs na 75 jaar

In 1948 is Stichting Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG) opgericht door de Maatschappij van Welstand. Het doel was om kerken…
KKA-Header-Twinfield

Werk slimmer… niet harder

Digitalisering in ons privéleven juichen we toe, terwijl we de administratie vaak blijven doen zoals we het altijd al deden.…
PGAalten_IMG_1398

Een huis met vele woningen

Het werk van KKG Adviseurs draagt bij aan verrassende resultaten. Een mooi voorbeeld vinden we in Aalten. De heer Harm…

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto