Partner van kerken? Wat levert het op?

De Silas Groep is één loket voor christelijke kerken met een compleet aanbod van hulp bij jaarrekening en begroting, financiële en andere administraties. En ook voor het beheer en de aan- en verkoop van hun gronden tot en met het transformeren van kerkgebouwen en alles dat daarbij komt kijken, kunnen kerken hier terecht.

Alle beschikbare middelen zetten we in ten gunste van de kerk. De Silas Groep biedt maatwerk en indien nodig kunnen we snel opschalen, meer mensen bij het project betrekken of meer tijd investeren.

 

Praktische kennis

De stichtingen die deel uitmaken van de Silas Groep – KKA, KKG en KKG Adviseurs – kunnen veel voor kerken betekenen; niet alleen bij bijvoorbeeld het afstoten van een kerkgebouw, maar ook als kerken hun gebouwen willen verhuren of de exploitatie willen optimaliseren. Wij bieden realistische berekeningen en adviezen, met goede contracten die juridisch kloppen en goed uitvoerbaar zijn. Hierbij houden we altijd rekening met de wensen en de situatie van de eigenaar van de kerk. Wanneer de kerk het gebouw bijvoorbeeld tijdelijk wil verhuren, kan er sprake zijn van huurbescherming. Onze rentmeesters kennen de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Ook bij taxaties en de hoogte van de huurprijzen leveren KKG en KKG Adviseurs concrete en praktische kennis voor kerken.

De rentmeesters van KKG en KKG Adviseurs hebben jarenlange ervaringen met verkoop- en herbestemmingstrajecten bij kerken. Kerken kunnen profiteren van al onze opgedane kennis en kunde. We nemen de tijd ervoor die nodig is om een optimaal resultaat te bereiken. We kennen de kerkelijke wereld, weten hoe die werkt en spreken zelf ook de taal van de kerk.

 

Onafhankelijk

De rentmeesters van KKG en KKG Adviseurs bemiddelen wel, maar kopen zelf geen gebouwen. Wij zijn onafhankelijk. Wij adviseren en organiseren bijvoorbeeld een verkoop bij inschrijving, stellen een informatiepakket met inschrijfformulier en -voorwaarden samen, plaatsen deze op onze website en Funda en beoordelen de biedingen. Wij hebben hier veel ervaring mee, waardoor eventuele fouten in het verkooptraject voorkomen kunnen worden. Wij staan kerken terzijde met onze deskundigheid. Dat geeft voldoening omdat wij merken dat wij waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de kerken.

 

Meer informatie?

Wilt u weten wat onze rentmeesters voor uw kerk kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Overig Nieuws

KKG-vacature-rentmeester

KKG: nog steeds springlevend, zelfs na 75 jaar

In 1948 is Stichting Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG) opgericht door de Maatschappij van Welstand. Het doel was om kerken…
KKA-Header-Twinfield

Werk slimmer… niet harder

Digitalisering in ons privéleven juichen we toe, terwijl we de administratie vaak blijven doen zoals we het altijd al deden.…
PGAalten_IMG_1398

Een huis met vele woningen

Het werk van KKG Adviseurs draagt bij aan verrassende resultaten. Een mooi voorbeeld vinden we in Aalten. De heer Harm…

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto