Kerkelijke gemeenten met onroerend goed hebben de taak dit onroerend goed verantwoord te beheren. Dit om de juiste opbrengsten te krijgen voor de gemeente en geen claims te krijgen omdat zaken niet goed zijn verwerkt. Het beheren van onroerend goed is een vak apart want regelgeving en steeds veranderende wetgeving zorgen ervoor dat het voor vrijwilligers een hele klus is om alles in goede banen te leiden.
Samen puzzelen
Het team van KKG krijgt regelmatig nieuwe opdrachtgevers en dus nieuwe beheren. Het is vaak een hele puzzel om alle gegevens, documenten etc. boven water te krijgen. In de praktijk gebeurt het regelmatig dat er weinig tot geen documenten en/of gegevens voorhanden zijn en dan probeert KKG samen met het college uit te zoeken hoe of wat. Als de gegevens en documenten eenmaal op orde zijn, dan kan KKG op adequate wijze het beheer voeren.
KKG gebruikt juridisch geactualiseerde overeenkomsten, houdt tijdige en juiste beëindiging van lopende contracten in de gaten, berekent de juiste jaarlijks toegestane verhoging(en). Daarnaast neemt KKG bijvoorbeeld bij gebouwen de verduurzamingsopgave mee in de rendementsberekening en geeft een complete kosten-batenanalyse bij de keuze voor afstoten of behouden van gebouwen. Dit alles zorgt ervoor dat het beheer uw gemeente geen kopzorgen kost en dat de juiste inkomsten ten goede van de kerkelijke gemeente komen.
KKG heeft inmiddels 515 opdrachtgevers waarvoor zij het beheer voert waarbij het in totaal over 13.619 ha grond gaat. Om alles rondom o.a. de beheren in goede banen te leiden zijn 15 professionele medewerkers (zowel parttime als fulltime) werkzaam bij KKG.
Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met de rentmeester in uw regio.