Rookmelders verplicht

Per 1 juli 2022 treedt er een wijziging op in het Bouwbesluit, die gevolgen kan hebben voor de woningen die u in eigendom hebt of verhuurt. Dit betreft dus niet alleen de woningen die u verhuurt, maar bijvoorbeeld ook uw pastorie of kosterswoning.

Vanaf genoemde datum is het verplicht dat er in iedere bestaande woning rookmelders aanwezig zijn. Dit betekent dat op elke bouwlaag met verblijfruimtes ten minste één rookmelder aanwezig moet zijn.

In bestaande woningen hoeven deze melders niet aangesloten te zijn op het stroomnet of onderling verbonden te zijn, hoewel dat wel de grootste veiligheidswinst oplevert. Ook eenvoudige rookmelders met een batterij volstaan. De rookmelders dienen te voldoen aan de NEN-EN-14606 norm en moeten een CE-keurmerk te hebben.

Het onderhoud aan de rookmelders is een verantwoordelijkheid van de verhuurder, als onderdeel van de specifieke zorgplicht t.a.v. de bouwwerkinstallatie. Over klein onderhoud kunt u met huurders onderling afspraken maken.

Over de woningen die bij KKG in beheer zijn wordt met de betrokken colleges rechtstreeks contact opgenomen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze rentmeesters.

Overig Nieuws

KKG-vacature-rentmeester

KKG: nog steeds springlevend, zelfs na 75 jaar

In 1948 is Stichting Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG) opgericht door de Maatschappij van Welstand. Het doel was om kerken…
KKA-Header-Twinfield

Werk slimmer… niet harder

Digitalisering in ons privéleven juichen we toe, terwijl we de administratie vaak blijven doen zoals we het altijd al deden.…
PGAalten_IMG_1398

Een huis met vele woningen

Het werk van KKG Adviseurs draagt bij aan verrassende resultaten. Een mooi voorbeeld vinden we in Aalten. De heer Harm…

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto