Werk slimmer… niet harder

Digitalisering in ons privéleven juichen we toe, terwijl we de administratie vaak blijven doen zoals we het altijd al deden. Echter, met kleine aanpassingen op dat vlak kunnen er al mooie tijdsbesparingen worden gehaald.

U kent het wel: meer en meer kerkelijke gemeenten kunnen steeds moeilijk vrijwilligers vinden voor het bijhouden van de administratie. Het wordt daarom steeds belangrijker om in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk taken te kunnen verrichten, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. Maar dan moeten administratieve processen wel soepel verlopen. Hoe doe je dat? Het digitaliseren en verder automatiseren van bepaalde werkzaamheden kan daarbij helpen. Zo heeft de vrijwilliger namelijk minder tijd nodig om de boekhouding te verzorgen. Tijd die weer gebruikt kan worden voor andere kerkelijke taken.

 

Hoe dan?

Aanbieders van boekhoudpakketten, zoals Twinfield, motiveren steeds meer om de bankmutaties dagelijks automatisch te importeren in het boekhoudpakket. Dit kan door een eenmalige koppeling tussen het boekhoudpakket en de bank te activeren. De digitale regels kunnen – na deze automatische import – sneller worden verwerkt. En als dan ook nog de juiste boekingsinstructies aangemaakt worden, zal dat het proces nog meer versoepelen. Bijkomend voordeel is dat alle gegevens al in uw boekhouding staan, zoals de datum, de omschrijving en het bedrag. Dat scheelt veel invoerwerk! Dit komt dan weer ten goede aan de nauwkeurigheid en snelheid.

 

Hulp

KKA’s doel is kerkgenootschappen te ontzorgen bij hun administratie. Met de bovenstaande ontwikkeling kunnen we u helpen uw administratieve taken te verlichten. Zo kunnen we u helpen met informatie over de nieuwe bankkoppeling(en). Wilt u meer weten? Stel uw vraag via onze helpdesk: onlineboekhouden@kkgkka.nl. Dan zetten we samen een goede stap naar nog meer efficiëntie!

Overig Nieuws

KKG-vacature-rentmeester

KKG: nog steeds springlevend, zelfs na 75 jaar

In 1948 is Stichting Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG) opgericht door de Maatschappij van Welstand. Het doel was om kerken…
PGAalten_IMG_1398

Een huis met vele woningen

Het werk van KKG Adviseurs draagt bij aan verrassende resultaten. Een mooi voorbeeld vinden we in Aalten. De heer Harm…
HeaderKerkRavenswaaij

Verhuur en beheer woning Ravenswaaij

De rentmeesters van KKG en KKG Adviseurs werken voor zeer uiteenlopende klanten: verschillende denominaties, oud en jong, groot en klein.…

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto