Lezersadministratie in LRP

Aanmaken van een fonds in LRP voor het kerkblad

 • Adresmutaties
  Het fonds waarin de lezers zijn opgenomen, is volledig gekoppeld aan de rest van de gegevens in LRP. Daarom is het niet nodig om losse adresmutaties handmatig te verwerken.
 • Overlijden/Uitschrijven
  Als een lezer uit uw gemeente overlijdt of wordt uitgeschreven, komt daarvan in het fonds automatisch een melding.
  Bij overlijden kan de lezer indien noodzakelijk overgezet worden naar de achterblijvende partner, denk hierbij aan de mogelijk aanwezige betalingsgegevens van de overledene.
 • ‘Vriend’ of ‘Overig contact’
  Er zijn altijd personen die geen lid zijn van de gemeente en daarom niet in LRP zijn opgenomen, maar toch het kerkblad willen lezen. Die kunnen worden toegevoegd als ‘Overig contact’. Ook bestaat de mogelijkheid om ze toe te voegen als  ‘Vriend’. Denk er wel aan dat de adresgegevens van het ‘Overige contact’ niet gekoppeld zijn aan mutaties die in LRP plaatsvinden en dus handmatig moeten worden bijgewerkt.

 

Versturen van betalingsverzoeken/acceptgirokaarten en het uitvoeren van automatische incasso’s

 • Op de door de gemeente gewenste wijze kan er direct uit LRP zorg worden gedragen voor de gebruikelijk financiële afhandeling. De ontvangsten kunnen (nagenoeg automatisch) worden geboekt in LRP bij de lezers zodat een herinnering mogelijk is.

 

Looplijsten

 • In LRP kan door middel van ‘Vrije Gebieden’ worden aangegeven welke bezorger het kerkblad bezorgt op welke adressen. Dit geschiedt aan de hand van de postcode en huisnummer van een lezer. Deze koppeling kan eenvoudig worden opgezet en ook worden aangepast bij wijzigingen van bezorgers. Normaal gesproken blijft de opzet gedurende langere tijd intact.
 • In LRP is een exportfunctie ingebouwd zodat door één druk op de knop alle gegevens automatisch naadloos worden ingelezen in een door KKA gemaakt Excelbestand. Hiermee kunnen (zonder verdere kennis van Excel m.b.v. een ingebouwde macro) de (nieuwe) looplijsten worden afgedrukt als het weer tijd is voor een nieuwe bezorgronde van het kerkblad.

 

Meer informatie?

Indien u belangstelling heeft, kunt u vrijblijvend telefonisch of per mail contact opnemen.

 

 

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto