Verkoop kerkgebouw

Een kerkgebouw verkoopt men niet zomaar. Allereerst is het belangrijk dat de eigenaar een afgewogen keuze maakt welk(e) kerkgebouwen er behouden blijven voor de geloofsgemeenschap. Daaruit vloeit ook voort welke kerkgebouwen u af gaat stoten.

 

Opties bij verkoop

Een kerkgebouw kan worden verkocht door het eenvoudigweg te koop te zetten en het zogenaamd onderhands te verkopen, door middel van inschrijving, al dan niet openbaar, of op uitnodiging. Wat de beste strategie is voor een bepaald kerkgebouw is onderdeel van het advies dat wij u geven. Daarover gaan we graag vrijblijvend met u in gesprek. Stuur een mail naar info@kerkelijkwaardebeheer.nl en wij nemen contact met u op.

 

Kerk verkoop

Een aantal kerkgebouwen is geschikt om onderhands te worden verkocht. Deze gebouwen worden aangeboden via het zoeken van lokale publiciteit en via onze website. Onze rentmeesters treden op als uw makelaar en verzorgen en begeleiden de verkoop vanaf begin tot de uiteindelijke gang naar de notaris ten behoeve van de notariële overdracht. Vooraf maken we afspraken op basis van uw wensen en met betrekking tot de kosten.

 

Gesloten of open inschrijving

Veel kerkgebouwen vragen bij verkoop om een bijzondere benadering. Een daarvan is het organiseren van een verkoopproces bij inschrijving. Een dergelijke verkoop kan openbaar dan wel op uitnodiging worden vormgegeven. Een keuze voor deze manier van verkopen kan bijvoorbeeld worden gemaakt indien zich al meerdere geïnteresseerden hebben gemeld.  Het organiseren van een verkoop bij inschrijving is een zaak die deskundig dient te worden voorbereid door middel van onder andere het opstellen van inschrijvingsvoorwaarden en het samenstellen van een informatiepakket. Onze rentmeesters en adviseurs hebben hier ervaring mee en begeleiden het proces voor u. Uiteraard in afstemming met u over de voorwaarden waaronder u het kerkgebouw wilt overdragen en met vooraf gemaakte afspraken ten aanzien van de kosten.

 

Een geschikte koper zoeken

Leegstand komt bij kerkgebouwen helaas steeds meer voor, maar is nooit goed voor een gebouw. Dit komt meestal doordat betrokkenen met de handen in het haar zitten over de wijze van afstoten. De oplossing is om actief op zoek te gaan naar iemand die het kerkgebouw wil verwerven. Dit zijn vaak langduriger processen die wij geheel voor u kunnen begeleiden. Het betekent dat we – in goed overleg met u – op zoek gaan naar mogelijkheden. Die worden primair bepaald door het specifieke kerkgebouw, en secundair door veel betrokkenen. Onder andere de burgerlijke gemeente, marktpartijen, omwonenden, sociaal maatschappelijke instellingen, enzovoorts. Uiteraard gaan we pas aan het werk nadat ook in dit geval met u de randvoorwaarden en de kosten goed zijn vastgelegd.

Copyright © 2019 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto