Kerk te koop

In veel kerkelijke gemeenten loopt het aantal vaste kerkgangers helaas terug. Een logisch gevolg hiervan is dat de financiële middelen ook afnemen. Op een gegeven moment is het haast onvermijdelijk dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over het kerkgebouw. Kan het gebouw behouden blijven? Of zal de kerk te koop gezet moeten worden?

Soms biedt een nevenbestemming van het gebouw uitkomst en kan de kerk verhuurd en gebruikt worden door derden. In andere gevallen zal er toch een andere bestemming voor de kerk gezocht moeten worden en komt het kerkgebouw te koop. Onze rentmeesters hebben veel ervaring op dit gebied en begrijpen voor welk dilemma u staat. Zij spreken de taal van de kerk en adviseren kerken graag bij dit soort vraagstukken. Zij staan hierbij altijd ten dienste van de kerk en zullen u bijstaan om de meest optimale oplossing voor u te vinden.

Kerkgebouw te koop

Een kerkgebouw te koop zetten is een ingewikkeld en emotioneel proces. Dit vraagt om een gedegen voorbereiding. Er zal eerst een prognose voor de toekomst gemaakt moeten worden. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de opbouw van de gemeente zoals deze vandaag de dag is en hoe de ontwikkeling in de toekomst hoogstwaarschijnlijk zal verlopen. Welke kosten zijn er en welke inkomsten? En hoe wil de gemeente kerk zijn en hoe wordt de kerk beleefd? Komt alleen de kerk te koop of bezit de gemeente nog meer gebouwen? Zijn er meerdere gebouwen? Welk gebouw is dan het meest geschikt of geschikt te maken voor de toekomst? Aan de hand daarvan kan vastgesteld worden wat een gemeente aan gebouwen kan en wil exploiteren.

Wanneer u besluit dat de kerk te koop gezet moet worden, kunnen de rentmeesters van KKG Adviseurs u veel werk uit handen nemen. Zo kunnen zij een taxatie uitvoeren en het hele traject van de verkoop begeleiden en uitvoeren. Een verkoopbrochure wordt samengesteld en op onze website bij het aanbod vastgoed geplaatst, advertenties worden geplaatst in voor u relevante media en daarnaast plaatsen wij de kerk te koop op Funda.

De betrokken rentmeester organiseert bezichtigingen en onderhandelt met belangstellenden. Wanneer er een akkoord is, stellen we de koopovereenkomst op en begeleiden we alles richting de notaris.

Juridisch advies

Onze rentmeesters zijn gespecialiseerd in vastgoed en zijn op de hoogte van de geldende wetgeving. Wanneer u een kerkgebouw te koop wilt zetten, kunt u hen ook om juridisch advies vragen. Wanneer een situatie te complex lijkt te zijn, kunnen zij – en daarmee u als kerk – altijd terugvallen op het uitgebreide netwerk van KKG Adviseurs. Indien nodig kunnen zij u ook doorverwijzen naar een jurist die uw vragen kan beantwoorden.

Daarnaast kunnen de rentmeesters van KKG Adviseurs u advies geven over contracten en overeenkomsten die u tegenkomt wanneer u de kerk te koop aanbiedt. Kloppen de ontbindende voorwaarden? Van welke fiscale regelingen kunt u gebruikmaken? Onze rentmeesters weten waar zij op moeten letten en denken graag met u mee, zodat u in staat bent om de juiste beslissingen te nemen. Daarmee kunnen nare verrassingen achteraf voorkomen worden.

Ook kunt u een second opinion aanvragen wanneer u al gestart bent met een traject om uw kerkgebouw te koop te zetten. Als KKG Adviseurs daar niet bij betrokken is, kunnen onze rentmeesters u in elk stadium van het hele proces als onafhankelijke partij adviseren.

Wilt u weten wat KKG Adviseurs voor u kan betekenen wanneer u uw kerkgebouw te koop wilt zetten?
Neem vrijblijvend contact op met de rentmeester in uw regio.

Copyright © 2021 De Silas Groep | Design website door: Allison | Realisatie website door: Webheld.nl

Er geldt copyright op deze foto